Organització, coordinació i direcció de serveis i lleure al Camp de Tarragona

info@moutserveis.comMout - Blog
|

Finalitzem els “Laboratoris Creatius” Tarragona

Durant el mes de juliol, part de l’equip de MouT, ha coordinat juntament amb l’IMET, 4 Laboratoris Creatius que han tingut lloc en diferents ubicacions de la ciutat de Tarragona.

El Laboratori Creatiu realitzat a l’Escola Marcel·lí Domingo, durant les quatre setmanes hem rebut les visites de diferents talleristes relacionats amb els eixos temàtics; durant la primera i segona setmana, l’eix temàtic ha estat l’ART URBÀ! D’aquesta manera, vam treballar diverses disciplines de ball amb diferents ballarins de l’escola Artis. Concretament, vam aprendre diferents vessants del hip-hop durant l’inici de la setmana, per continuar treballant l’estil del break i comercial dance. La segona setmana del Laboratori Creatiu, vam elaborar una il·lustració gràcies als coneixements que ens va transmetre la Vicky, il·lustradora de Moutserveis. Tot continuant amb l’art urbà, vam aprendre amb en Marc, el meravellós art i habilitat del slackline. La tercera i la quarta setmana, centrades en les ciències i l’experimentació, van iniciar-se fent robòtica amb la Clàudia, concretament vam fer un robot que
vam poder accionar gràcies als mecanismes que vam aplicar i finalment, durant la darrera setmana del Laboratori Creatiu, hem experimentat amb elements de la natura amb la Lourdes. Hem fet sabó casolà, pasta de dents natural i crema de mans ecològica.

Ha estat una experiència molt enriquidora, hem gaudit d’un estiu únic el qual ens ha permès anar treballant i coneixent, diferents arts de la mà d’autèntics professionals del seu àmbit, els quals ens han transmès el seu coneixent, diferents arts de la mà d’autèntics professionals del seu àmbit, els quals ens han transmès el seu coneixement a base de la diversió i la cohesió.

Pel que fa al Laboratori Creatiu de l’Escola Ponent, les arts musicals han estat les protagonistes de les dues primeres setmanes. Durant la primera setmana, vam fer un musical gràcies a l’experiència de la Núria, vam interpretar el conte dels tres porquets, va practicar unes coreografies d’emocions per continuar amb l’expressió corporal gràcies a diferents balls i danses i vam acabar la setmana amb una festa de disfresses. Durant la segona setmana, el Mag Manu va venir a impartir el taller de màgia. El grup d’artistes va dur a terme diferents activitats allarg de la setmana, tals com: pintar una carta i un pallasso, crear una vareta màgica i a través d’una manualitat, un joc que ens permetés gaudir amb els nostres companys i les nostres companyes. El grup d’intèrprets van signar un contracte de màgia que ens va permetre fer un truc amb un paraigua, una corda, una baralla de cartes… Un ventall de trucs que vam gaudir de valent. L’artesania ha configurat l’eix temàtic de la tercera i quarta setmana, on vam iniciar la tercera setmana fent globoflèxia, vam aprendre a fer diferents figures i formes amb els globus. Vam continuar la tercera setmana amb tallers manuals amb elements de la natura amb la Paloma, el qual hem gaudit al mateix temps que ens hem apropat al nostre entorn. Hem acabat el Laboratori experimentant amb el fang amb la Duna, hem creat les figures que la nostra imaginació ens ha permès crear, les hem pintat i decorat per acabar tenint un regal únic i personalitzat.

Ha estat un Laboratori molt creatiu i enriquidor, que ens ha permès compartir uns dies d’estiu inoblidables tot envoltant-nos de nous companys i noves companyes que han fet d’aquesta experiència un record únic.

Al Laboratori Creatiu ubicat a l’Escola Sant Salvador, el qual s’ha iniciat amb dues setmanes on l’art de la màgia n’ha estat la principal protagonista de l’eix temàtic. Amb els grans trucs del Mag Manu, hem après alguns d’ells centrats en la màgia tradicional. Hem creat una vareta màgica i un tapís de màgia per fer els trucs que vam aprendre, els quals van tenir com a elements principals les cordes i les cartes. A més, vam obtenir l’obsequi d’una baralla de cartes que li vam donar molts de poders. Tanmateix, la segona setmana, gràcies al Mag Magno, hem conegut què és l’il·lusionisme i ha aconseguit que confiéssim en el poder de l’autèntica màgia gràcies a la seva habilitat amb les ments. En Magno ens va fer una demostració de la màgia a través de la ment, de l’il·lusionisme, també amb les cordes i els globus. La natura ha estat la protagonista de la tercera i quarta setmana, en les quals hem fet cosmètica natural amb la Lourdes, sabó natural que vam poder decorar, pasta de dents natural i crema corporal que ens vam poder endur com a record. Tot va ser elaborat amb productes naturals i gràcies a les explicacions de la Lourdes i de les seves receptes, ben segur que ja podem replicar aquesta cosmètica natural a casa. Durant la darrera setmana del Laboratori Creatiu, amb la Paloma, hem fet un trencadís de la natura, hem creat la nostra inicial la qual hem decorat, hem encunyat fulles fetes amb cartó i les hem decorat amb fulles naturals i hem fet la nostra pròpia planta amb insectes i flors.

Han estat quatre setmanes plenes de bons moments i rialles, durant les quals l’equip de Mou T ha pogut acompanyar als infants a gaudir d’un estiu màgic.

Per últim, el Laboratori Creatiu de l’Escola Saavedra on hem pogut apropar-nos i conèixer nous àmbits. Durant les dues primeres setmanes, la temàtica va centrar-se en l’arquitectura, tot començant amb el taller de Leggo amb l’Amara. Vam iniciar-nos amb un primer contacte amb el món del Leggo i totes les seves possibilitats, amb estones per anar construint lliurement les pròpies construccions, per després aprendre a crear mitjançant unes fitxes indicatives diferents formes, tals com un pallasso, un pingüí, una girafa… A través d’observar la fita havíem d’aprendre a replicar les figures que haguéssim triat. La segona setmana vam realitzar unes maquetes molt boniques. A través d’uns cotxes que podíem indicar-les unes ordres, aquest es desplaçava segons els moviments triats tot fent-ne un dibuix del color que vam triar. Ens va encantar! També vam fer un Castell amb material reciclat, el qual vam pintar al nostre gust i també vam fer altres creacions a través de material reciclable, flors, papallones… Les dues darreres setmanes d’aquest Laboratori Creatiu han tingut com a protagonista les arts audiovisuals. Hem experimentat el món del cinema gràcies a diferents dinàmiques d’emocions que ens ha preparat la Núria: per grups vam recrear diferents emocions, vam haver d’esbrinar pel·lícules. Vam acabar la setmana havent treballat les emocions des de molts vessants diferents i activitats que ens permetessin deixar anar qualsevol mena de sentiment. També hem dut a terme un curtmetratge amb el Nico, el qual ens ha permès apropar-nos des d’una altra vessant, al curiós i intrèpid món del cinema. Hem gravat diferents escenes a llocs diversos de l’Escola, hem après els conceptes bàsics de so i de postproducció, de tot el que hi ha darrere de la producció d’una pel·lícula i d’una sèrie, sens dubte ha estat una experiència molt enriquidora.

 

“finançat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i el Mecanisme de Recuperació Transformació i Resiliència i per la Unió Europea NextGenerationEU” (Component 21).”


Els nostres Partners